Annos Ark

Annos Ark

STOPP - stanna - Jag behöver mig!

AllmäntPosted by Anno Paananen 2018-01-15 21:12

Jag är min egen förändring

Det var ett tag sedan jag var inne här och skrev. Snart ett år och helt ärligt så haft jag haft fullt upp av livet och allt som pågått. Dax att fokusera på nuet nu!
Alla trådar från det som var är bortblåsta och livet som är just nu är allt jag väljer och vill fokusera på.

För mig handlar det just nu mycket om förändring och det känns som om detta år är förändringens år för mig. Jag kommer att skapa något nytt, för mig som också synliggör det jag ser, upplever och väljer att dela med mig av.

Utan fasader vill jag synliggöra det jag är med om. Dela med mig av mitt och på det sättet också förmedla det jag för stunden befinner mig i.

Jag kommer göra flera stora förändringar och försöker ta en i taget så att det också blir genomfört med förankring och fokus. Om jag tar för många områden så springer jag lätt ifrån mig själv.

Jag börjar idag... med att synliggöra lite av mig. Mest för mig, som en dagbok… För att jag vill och gillar att skriva. För att synliggöra att jag lever som jag lär. Att det lätta existerar mitt i det svåra. Om vi väljer att se, våga möta och ta de steg vi vet befriar.

Jag har, för en tid sedan, valt att ge mig själv en gåva. Gåvan jag ger mig är min egen är tid, egen omsorg och framförallt min egen närvaro genom att vara med mig så mycket och inte emot mig. Det betyder att jag stannar upp, känner efter, lyssnar och hör mitt eget budskap som oftast kommer i små subtila format. Jag anser att jag är duktigt på att lyssna på mitt inre, att känna inom mig och på det sättet fånga upp det känslorna förmedlar. Min fysiska kropp har nu signalerat att den behöver mycket mer rörelse än vad jag gett den på senaste tiden. Och samtidigt extra av återhämtningen.

Det har gjort att jag skalat av massor av åtaganden och gett mig ledigt från arbeten för att få utrymme till träning med min PT. Innan jag fyller på nytt gör jag mig av med det jag behöver för att kunna agera utan att stressa in det. Så nu skapar jag en så tom och tillgänglig agenda som möjligt. Går ner i ekonomi för att skörda av det jag vill ha och behöver. Näring, omsorg och fysisk dynamik med rörelse och stillhet.

Träning med PT är för mig det bästa sättet att komma igång och får mig att skapa en rutin med träningen som fungerar för mig. Jag är annars lätt lat och disciplinen för att träna själv kan lätt hamna vid sidan om. Så PT är för mig ett sätt som fungerar. Förutom det så har jag lagt om kosten, valt att gå till en näringsterapeut och bokat in både massage och andra härliga upplevelser. Minst en gång i månaden ger jag mig och min fysiska kropp en upplevelse från januari till och med juni. I juni gör jag en utvärdering, ett nytt nuläge för att se hur jag väljer att gå vidare.

"Hur har du råd med allt det du gör?”, får jag höra av somliga.

- Jag har inte råd att låta bli svarar jag.

Samtidigt så har jag mitt frihetskonto. Det är ett konto jag startade för mig själv, den dagen jag slutade röka, och det är nu mer än fem år sedan. De pengar jag rökte upp sparar jag varje månad, för dem vet jag att jag har, varje månad, åtminstone hade. Idag till och med lite mer, som går just till det jag kallar frihetskontot. Låt oss säga att det är drygt tvåtusen per månad... PÅ ett år blir det en hel del.

Jag har lite olika sätt att skapa mer resurser till frihetskontot om jag vill. Det gör jag genom kreativa små projekt. Jag kan till exempel bestämma mig att jag ska ha en "inget onödigt" shoppande månad. det är samtidigt en extremt effektiv utmaning för min "shoppoholicådra". Projektet går ut på att låta bli att shoppa varje gång "shoppohollicådran" dyker upp så biter jag mig i tungan, tar några djupa andetag och viskar små lugnande ord om frihetskontot som växer.. Istället för att köpa då ådran hälsar på något så kollar jag vad det jag tror mig vilja ha kostar och så för jag över den summan till frihetskontot istället. Blir en hel del pengar på en månad det också. Jag har provat det minst två månader tidigare i mitt liv och blivit glatt överraskad.

Så det här med att "jag har inte råd" är en halvsanning för de flesta som säger det. För om vi ska vara helt ärliga så kanske det mer handlar om att agera och vara den förändring vi vill skapa. Ibland räcker det att vara kreativ och uppfinningsrik för att skapa mer av det vi vill istället för att låta bli.

Det handlar sällan om pengar utan snarare om medvetna val. Viljan att fokusera på det jag vill uppnå istället för det jag vill undvika.
'
Jag är min egen förändring... Det vet jag!
Och jag är själv mitt eget bevis på det. Jag skapar det jag vill ha. Det räcker långt.. för mig.

Är du din egen förändring?

Eller är du den som "inte har råd", "inte har tid" eller den som säger att inte går?

Hur du än väljer att fokusera så kommer du att uppnå det du fokuserar på. Det du tror på och säger till dig själv är din sanning. Och det är också din verklighet.

Kanske den verkliga sanningen är större än du någonsin vågat tro.'
Börja tro och du kanske upplever mer av det du vill.

Var din egen bästa vän - Ge dig en gåva - Som du verkligen vill ha.

Sitter du fast - Hör av dig - Jag kan få dig att se dig och det du kanske själv inte ser.
Jag är rätt vass, sägs det.

Och du behöver inte ens gilla mig. Så länge du gillar dig är jag nöjd.
Det är liksom exakt det jag vill. Att du är nöjd som dig.

Tjiiingeliiing....

www.zentrab.se  • Comments(0)//annosark.zentrab.se/#post103